torstai 28. joulukuuta 2017

Matkustaminen

Kun aloin miettimään kulunutta vuotta  tajusin, etten käynyt kertaakaan ulkomailla. Tämä on todella poikkeuksellista, vaikka en mielestäni todellakaan matkustele paljon. Kun täytin 18 halusin kuitenkin nähdä maailmaa enemmän ja aloin säästämään matkoja varten. Ennen sitä olin käynyt säännöllisesti kisamatkoilla joukkueen kanssa useamman vuoden. 17 vuotiaana kuitenkin lopetin luistelun ja sen jälkeen on myös tullut matkusteltua jonkin verran. Tässä pientä taulukkoa:

2008 - Gran Canaria
2009 -Brasilia
2010 - New York
2011. - Rooma
2012 - Pietari
2013 - (Tallinna)
2014 - Praha
2015 - Ranskan alpit, Pärnu
2016 - Zug (Sveitsi), Jurmala (Latvia)



Kun aloin tekemään tuota listaa tajusin, että 2013 oli myös todella poikkeuksellinen vuosi. Silloin elämässäni tapahtui paljon isoja asioita, joten eipä tullut käytyä kuin Tallinnan päiväristeilyllä. Niitä on tullut muinakin vuosina, mutta en lähtenyt niitä tarkastamaan. Myös Tukholman risteilyillä on tullut käytyä. Risteilyjä en ole oikeastaan ikinä laskenut ulkomaanmatkoiksi, mutta nyt halusin laittaa tuon Tallinnan vuoden 2013 kohdalle, koska vuonna 2017 en ole astunut jalallanikaan tämän maan ulkopuolelle. Me ei olla edes käyty kylpylälomalla kotimaassa. Tämä johtuu osittain siitä, että olen ollut koko vuoden niin väsynyt etten ole jaksanut järjestää mitään ja osittain siitä, että olin töissä koko kesän. Siinä vaiheessa kun tulin raskaaksi, päätin myös etten halua lähteä ulkomaille, koska syömisistä tulisi niin iso stressi minulle (mitä saa syödä ja mitä ei).



Matkustaminen on ihanaa ja haluaisin tehdä sitä vielä enemmän, mutta se vie myös paljon voimia. Viime vuosina olen huomannut, että en jaksa lähteä suoraan töistä lomamatkalle ja palata suoraan töihin. Tarvitsen lepoa myös kotona, sellaista rauhallista olemista. Tällä hetkellä en halua lähteä minnekään matkalle, koska haluan edetä elämäntapamuutos projektissani, enkä halua tuhota niitä rutiineja jotka olen jo saavuttanut. Kun äitini syksyllä kysyi, lähtisinkö hänen kanssaan Thaimaahan, tunsin heti stressitasojen nousevan. Haluan saada elämäni järjestykseen ja matka tähän väliin sekoittaisi pakkaa liikaa. Toisaalta rakastan matkustamista ja odotan innolla sitä, että pakka olisi kasassa ja rahatilanne sellainen, että pääsisin lomalle. En kuitenkaan tiedä milloin se tapahtuu, eikä minulla ole kiire. Nyt nautin arjen ihanista pienistä asioista ja matkustelen sitten joskus myöhemmin.

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti